4. žákovský koncert 2017/2018

Datum přidání: Dec 14, 2017 2:17:52 PM

Dobrý den p.řediteli.......chtěla bych krátce reagovat na včerejší vánočni koncert v malém sále Jiráskova divadla s žáky ze třídy p.uč. Bydžovské a p. uč. Drejsla...........Všem účinkujícím a hlavně učitelům patří velké dík. Nepíšu to jen pro to, že tam vystupovaly i mé dcery, ale i proto, že vím, kolik za tímto vystoupením bylo hodin práce navíc, kolik mimořádných zkoušek, příprav, které si děti i přes velkou únavu užívali a včera podali báječný výkon. Já osobně jsem byla nadšená a věřím, že jsem nebyla sama, protože sál byl plný. Zvláštní bylo, že koncert nikdo neuváděl a přitom jsme přesně věděli, kdo vystupuje a jakou skladbu hraje, v sále byl klid, který se prolínal s potleskem a smíchem, i malé děti vše sledovali s otevřenýma očičkama a mnohdy i pusinkou. Řekla bych, že na podiu se vystřídala i velká spousta dětí, které předvedli báječné výkony, ať už herecké, nebo při hraní na klavír, housle či klarinet. Je veliká škoda, že takovéto koncerty nejsou častěji, ta divadelní vsuvka byla skvělá a ani sama za sebe jsem nevěřila, že mám tak "šikovné děti", které vystoupí před plný sál.........

Myslím si, že by se i toto mělo v dětech podporovat a dát učitelům volnější ruku a věřit jim, vždyť přece tyto koncerty jsou hlavně o dětech a o tom, že oni sami chtějí svým rodičům, kamarádům a babičkám předvést co umí, a co se naučili.

Včerejší vystoupení jsem si opravdu užila, dokázala jsem zapomenout na všechny starosti a předvánoční shon a děti mě dokázali i rozesmát a vtáhnout do děje a navodit ve mě tu krásu předvánočního času.

Ještě jednou děkuji a myslím si, že dík patří i vám, že jste dal p.uč. Bydžovské volnou ruku a nechal ji s dětmi nacvičit "něco jiného", než tu bylo dosud.

Přeji krásný předvánoční čas a v novém roce hlavně zdraví a nejen spoustu spokojených žáků, ale i rodičů.

Andrea Hilleová

Dobrý den, pane řediteli,

ráda bych Vám vyjádřila poděkování za krásný vánoční koncert uskutečněný ve středu 13.12.2017 v Čapkově sále v Jiráskově divadle.

Bylo velmi milé usednout do hlediště a v předvánočním shonu se chvilku zastavit a shlédnout tak krásné představení - hudba, herecké výstupy i závěrečný zpěv Tiché noci.

Prosím, vyjádřete ještě jednou poděkování učitelům, kteří se na přípravě podíleli.

Přeji Vám všem příjemné prožítí vánočních svátků a do Nového roku hodně elánu do další trpělivé práce s dětmi.

S pozdravem Petra Homolková